Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Öppna Söderhamn" – för vem då?

Jag tror att det blir många "nej tack" Söderhamn från spekulanter till att flytta hit. Lite storstadstänkande och kvalitet måste till om nu storstadsfolket ska flytta hit.

På Söderhamns kommuns hemsida läser man "Öppna Söderhamn, något att längta till". Likaså när det annonseras ut lediga jobb kan man läsa detta samt att kommunen strävar efter jämn könsfördelning samt sökande med utländskt ursprung för att öka den etniska mångfalden". Mycket fina ord men vad står de för egentligen?

Söderhamn är inte öppet för andra än de som redan bor här. Möjligtvis för invandrarna, men inte för någon annan.

Är relativt nyinflyttad och söker jobb utifrån min utbildning men inte ens en intervju kan kommunen kosta på sig. Nej, dessa jobb annonseras bara ut internt, så ingen utifrån har någon chans att få dem. Är inte arbetsmarknaden öppen för alla? Jag trodde att det var så!

Skattepengar är visst kommunen inte alls intresserad av eftersom människor ska söka jobb och arbeta i närstående kommun. Samtidigt vill kommunen att folk från storstäderna skall flytta hit, men tänk efter vad har ni att erbjuda?

Ingen öppen arbetsmarknad eftersom den verkar stängd för människor utifrån, ingen shopping, inga kvällsöppna fik med mera. Skärpning alltså. Börja tänka lite om önskedrömmen skall slå in. Det behövs massor med nytänkande om denna stad överhuvudtaget ska överleva.

Barnen till oss (som inte är välkomna på arbetsmarknaden) som blir helt eller delvis arbetslösa stängs ute från att vara heltid på förskolan. Medan en annan kategori barn har tagit över förskolorna snart. Då är det inte "öppna Söderhamn" som gäller heller.

Jag tror att det blir många "nej tack" Söderhamn från spekulanter till att flytta hit. Lite storstadstänkande och kvalitet måste till om nu storstadsfolket ska flytta hit. De är kräsna! Tro mig, jag vet.

Marrrg

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel