Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppna börsen och jobba ideellt

Nu är det dags att man även i Ljusdal öppnar sina plånböcker och ställer upp till ideellt arbete för en bandyhall. Det finns inget alternativ, att kommunen ska sälja skogsmark för att ett hundratal personer ska titta på bandy är orimligt.

Vi i Järvsö ligger lågt när det gäller bandyhallen i Ljusdal.

När jag i min gröna ungdom började spela fotboll fanns inte Åsliden i Nor. Då engagerade sig några personer, listor upprättades och vi gick ut till bönderna som skänkte träd till klubben vilket omsattes i kontanter som med massor av ideellt arbete skapade Åsliden.

När slalombacken i Järvsö skulle moderniseras såldes aktier som senare blev grunden för Järvzoo. Bron till Torön kom också till med hjälp av ideella insatser.

Nu som tidigare har Hockeyladan kommit till genom betydande kontantbidrag och stora arbetsinsatser av Järvsöbor, med flera. Utan dessa insatser skulle vi inte ha något av detta. Kommunens stora dragplåster i vinter, Öjebacken, har nog inte funnits om det lokala grundarbetet hade uteblivet.

Liknande insatser har också genomförts i flera av kransorterna, Färila, Los och Ramsjö. Vi har ställt upp för vår bygd.

Nu är det dags att man även i Ljusdal öppnar sina plånböcker och ställer upp till ideellt arbete för en bandyhall. Det finns inget alternativ, att kommunen ska sälja skogsmark (Kommunens försäkring för framtiden) för att ett hundratal personer ska titta på bandy är orimligt enligt mig och flera ...och ytterligare flera.

Järvsögubben

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel