Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet hus under 100-årsjubileum

På torsdag fyller Ljusdals röda korskrets 100 år. Det ska firas med tårtkalas och tipsrunda.

Röda korset håller öppet hus på mötesplatsen Kupan under torsdagen. Samtidigt har utställningen På flykt, producerad av Svenska röda korset, premiär. Det är fotografen Anders Hansson som har dokumenterat medmänniskor på flykt.

– Det är en fotoutställning med bland annat foton från ett flyktingläger i Afrika och även bilder från mottagningslägrena efter katastrofen i Lampedusa, berättar Åsa Älander, vice ordförande i Ljusdals röda korskrets.

En utställning med olika föremål från ett beredskapsförråd i Los finns även på plats.

Förutom en tipsrunda bjuds det på tårta.

– Vi firar för att det var många röda korskretsar som bildades i skenet av första världskriget för 100 år sedan, säger Åsa Älander.

I samband med jubileumet gästar Svenska röda korsets ordförande Eva von Oelreich Kupan, för att senare följa med Väntjänsten på ett hembesök.

I kommunen är det bara Ljusdals röda korskrets som firar 100 år på torsdag. År 2010 slogs Järvsö och Ljusdal ihop till en krets.

– Eftersom Järvsö har gått ihop med Ljusdal så är det bara vi som firar. Verksamheten Röda korset finns kvar i Järvsö men vi har ingen egen krets där, säger Åsa Älander.