Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet brev till dig som är politiskt förtroendevald i Ljusdals kommun: Det handlar om en levande centrumkärna

 
Genomfarten i Ljusdal
Visa alla artiklar

Känner du som nu ska ta beslut i frågan om genomfarten i Ljusdal dej trygg inför beslutet? undrar signaturen För ett levande Ljusdal.

Annons

Hej, du är vald att utveckla Ljusdal och nu står du inom kort inför ett beslut som är oåterkalleligt och av stor vikt för Ljusdals framtid. Det handlar om riksvägen, om den ska ledas utanför Ljusdals centrum eller inte.

Känner du dig trygg inför detta beslut? Har du läst alla remisser och synpunkter som kommit in till kommunen och Trafikverket gällande detta? Har du läst handelsutredningen (2011) som kommunen var delaktig i att ta fram?

Kan du förstå varför Trafikverket anser att ett byte bör göras eftersom det är för mycket trafik i centrum samtidigt som de vägrar en rondell i Höga på grund av att det är för lite trafik där?

Vet du om att ingen GC-tunnel eller bro planeras vid Älvvallen även om riksvägen ska gå där, och har du tänkt på hur många barn och ungdomar som ska korsa riksvägen via ett övergångsställe där för att komma till sport- och lekområdet Älvvallen/Folkparken på andra sidan?

Vem lyssnar du på i den här viktiga frågan och vad kommer Du att grunda ditt beslut på? 

Har du läst Trafikflödesanalys Ljusdals centrumhandel (Ramböll 2016-09-12), en utredning som avråder ett byte?

Har du tänkt på konsekvenserna av att minska trafikflödet i centrum och att lokalbefolkningens flöde påverkas minst lika mycket som genomfartstrafiken?

Har du märkt att externa köpcentrum enbart etablerar sig vid stora flöden av just den anledningen och att det bidrar till att små centrum får problem? Vill du ha ett levande centrum?

Om kommunen får rådighet över genomfarten, vad anser du att den rådigheten ska handla om? Vilken utveckling vill du då se och vilken budget är du beredd att lägga din röst på?

Det finns förslag om att anlägga Shared Space i centrum, vet du vad det är och vilken barriäreffekt det kan få för trafikflödet?

Vem lyssnar du på i den här viktiga frågan och vad kommer Du att grunda ditt beslut på? 

För ett levande Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel