Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var det värt pengarna?

Annons

Veckan praktskandal går mot sitt slut. Kanske inte skandalen. Men i alla fall veckan. Välbetalda styrelseledamöter i ett pensionsbolag vet väldigt lite om pensioner. Pinsamt lite.

Sedan två dagar tillbaka hoppas LO ledningen att skandalen i AMF pension ska blåsa över, av sig själv. LO:s ordförande gör inga fler uttalanden. Kanske lika bra det.

Alla kommentarer hänvisas till ett inspelat och färdigredigerat uttalande på LO:s hemsida.

Visserligen är det mer spontant än kungafamiljens uttalande om kronprinsessans förlovning. Men ändå inte tillräckligt.

Så har nu LO ordföranden Wanja Lundby-Wedin lyckats rida ut stormen? Knappast. Någon gång måste hon komma ut ur LO-borgen och svara på frågorna. Problemet är att det inte finns några bra svar. Hon har starkt kritiserat höga löner och förmåner, samtidigt som hon själv aktivt medverkat till dem. Vad säger man?

Tänk om pensionsbolagets vd aldrig hade flyttat runt sina pensionspengar?

Då skulle det, med största sannolikhet, inte funnits ett spår av en skandal den här veckan.

Men nu blev det så mycket mer. Undrar om det var värt pengarna?Som du ser är mycket nytt på den här webben. Och det kommer säkert att ta en liten stund innan du hittar lika bra på den här sidan, som på våra webbtidningar. För att hitta till de ledare som du också hittar i papperstidningarna följer du bara länkarna i bannern precis nedanför denna ledare.

Hör gärna av dig med synpunkter, tips och råd. anders.eklund@ljusnan.se, fredrik.jarl@ht.se, asa.malmstrom@ljusnan.se.

 

Mer läsning

Annons