Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigedemokraterna på plats för att svartmåla Sverige

Annons

I mitten av oktober höll Sverigedemokraterna en presskonferens där man meddelade att partiet anser sig ha nått vägs ände i försöken att påverka andra partier i riksdagen. I fortsättningen ämnar partiet jobba utomparlamentariskt för att få väljare att kräva en folkomröstning i invandringsfrågan. Partiet ska också använda partipengar till att annonsera i utländska medier och dela ut flygblad för att få färre asylsökande till Sverige, meddelade man.

Nu dyker de första konkreta exemplen på SD:s "nya arbetssätt" upp.

Häromdagen skrev tidningen om Gävlebon Erik Süss som arbetar frivilligt med att hjälpa flyktingar på Lesbos. Han och övriga hjälparbetare upptäckte under helgen att någon spridit budskap att flyktingarna varnas för att komma till Sverige.

Läs nyhetsartikeln här: http://www.gd.se/gastrikland/gavle/flyktingarna-pa-lesbos-varnas-for-att-komma-till-sverige

På flygbladen varnas flyktingar för att åka till Sverige och är fulla med rena lögner.

Där påstås bland annat att flyktingarna kommer "att skickas tillbaka hem", att halalslakt kommer att förbjudas, liksom att bära niqab och burka offentligt.

Sverigedemokraterna bekräftade på måndagen – utan att skämmas det minsta – att det är partiet som står bakom skrämselpropagandan.

I Aktuellt på måndagskvällen blev Jimmie Åkesson intervjuad om kampanjen på Lesbos. Det var plågsamt pinsamt att se SD-ledaren slingra sig. I slutet av intervjun hade han tvingats på defensiven och hade då gått från sina självsäkra uttalanden om att det bara är fakta på flygbladen till att surt muttra om det onödiga i att "hänga upp sig på om det är fakta eller inte".

Riksdagsledamoten Roger Hedlund försvarar kampanjen med att SD har goda utsikter att få igenom förslag om dessa förbud.

Läs nyhetsartikeln här: http://www.gd.se/gastrikland/gavle/sd-s-roger-hedlund-forsvarar-felaktigheter-vill-sanda-ut-en-signal

Det är förstås milsvid skillnad mellan att tro sig få igenom förslag och att dela ut "information" till flyktingar med rena lögner.

Det vet SD-företrädarna men de bryr sig inte.

Partiet har 17-18 personer på plats på Lesbos för att svartmåla Sverige. Och partiet drar sig inte alls för att använda sig av rena lögner.

Det var alltså det SD menade med utomparlamentariskt arbete.

Mer läsning

Annons