Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skicka räkningen till Malmö

Annons

Turerna runt Davis Cup-matchen i Malmö, där de lokal politikerna släppa in publik att titta på matchen, fick i går sitt efterspel. Eller i varje fall en del av det.
Internationella tennisförbundet (ITF) och dess Davis Cup-kommitté fördömer beslutet att spela matchen utan publik och förbjuder Malmö att arrangera DC-matcher i fem år framåt.
Men straffet stannar inte där. Det blir dessutom höga böter. Svenska tennisförbundet döms att betala 15 000 dollar, motsvarande 124 000 kronor, i normal publikavgift plus en extra straffavgift på 25 000 dollar, vilket motsvarar 206 000 kronor. Totalt blir detta 40 000 dollar, eller 330 000 kronor, som tennisförbundet tvingas betala för att kommunpolitikerna i Malmö lekt utrikespolitiker i stället för att sköta den uppgift som de valts att göra.
Det är självklart beklagligt att Svenska tennisförbundet drabbas av dessa straffavgifter för något som det inte kunnat påverka. Därför borde de skicka räkningen till de som haft själva avgörandet i sin egen hand – kommunpolitikerna i Malmö. Det är faktiskt inte mer än rimligt att det är Malmö som får stå för notan för det som stadens politiker ställt till med.

 Som du ser är mycket nytt på den här webben. Och det kommer säkert att ta en liten stund innan du hittar lika bra på den här sidan, som på våra webbtidningar. För att hitta till de ledare som du också hittar i papperstidningarna följer du bara länkarna i bannern precis nedanför denna ledare.

Hör gärna av dig med synpunkter, tips och råd. anders.eklund@ljusnan.se, fredrik.jarl@ht.se, asa.malmstrom@ljusnan.se.

Mer läsning

Annons