Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S vill bara spela korten rätt

/

God morgon Ljusdal!

Annons

Surdegarna i Ljusdal jäser vidare. Seko-skandalen har nu mynnat ut i, en väntad, rättssak sedan Seko stämmer Seko. Ja, eller rättare sagt Seko-klubben stämmer sin egen fritidsförening. Orsak: 14 miljoner svenska kronor som gått upp i rök samt att klubben vill veta vem som eldat och hur det har gått till när bränslet, kulorna, förts över till fritidsklubben med högt flygande planer.

För stunden verkar det som om pengarna helt enkelt är borta, uppeldade. Eller har de fått vingar och landat på fel landningsbana? Och vem gav klartecken till den flygturen och kanske ännu intressantare vem äger landningsbanan där pengarna landade?

Eller är det helt enkelt så att fritidsklubben har rent mjöl i påsen och inför rätten skingrar alla moln? Tveksamt. Då borde det inte gå så långt som till en stämning. Det osannolika i hela affären borde, nu när det uppdagats, ha frammanat ånger och eftertanke i form av en tydlig och logisk redovisning från de nu avsatta fackpamparna. Stalltipset inför rättegången är att något lurigt kommer rätten att finna som inte anses som gott fackmannabeteende. Om det sedan får några kulor lyfta och flyga tillbaka till rätt landningsbana återstår dock att se.

Chef eller inte chef i Ljusdal har varit på mångas läppar de senaste månaderna.

Sittande politiska majoritet har det hett om öronen och även kommunchefen får sina fiskar varma av mannen och kvinnan på gatan. Det stora oppositionspartiet försöker dock mest skaffa sig ideologiska poäng genom att låtsas som om att man inte vet vad som ligger bakom röran i förvaltningshuset. Helt ok att spela ett politiskt spel eftersom politik i mångt och mycket handlar just om att spela sina kort rätt. I den här frågan blir det dock en aning löjeväckande när man inte vill vara en del av det politiska etablissemanget.

Klart att S har mer information om det inträffade kring förvaltningscheferna än vad vi vanliga medborgare har. Men det är en sak att veta och en annan att erkänna att man vet. S spelar, med alla politisk rätt, det politiska spelet som oppositionsparti och kan då ställa de moraliska och jobbiga frågorna som får regeringsinnehavarna att framstå som okänsliga arbetsgivare. Oppositionen har inget politiskt ansvar och både bör och skall agera som just det oppositionsparti man är. Även om det blir en aning genomskinligt i just den här olustiga situationen.

Tiden går och det har egentligen inte hänt speciellt mycket av vikt sedan Ljusdal fick en ny politisk majoritet. Men å andra sidan hände det inte mycket av vikt under de föregående fyra åren heller.

Inget nytt under solen i Hälsinglands nordvästra hörn med andra ord.

Mer läsning

Annons