Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik: Till ledaren "Arbetsförmedlingen – vem är lat egentligen?"

Arbetsförmedlingen är inte perfekt.

Annons

Vi arbetar ständigt för att förbättra och utveckla oss och det är ett arbete som pågår.

Lilian Sjölund säger att Arbetsförmedlingen är ineffektiv. Under 2015 fick 490 000 arbetssökande personer som var inskrivna vid Arbetsförmedlingen ett arbete. Av dessa var 18 600 inskrivna vid Arbetsförmedlingen i Gävleborg.

En missuppfattning är att Arbetsförmedlingen ser till att någon blir anställd. Det är arbetsgivaren som väljer vem den vill anställa. Även Arbetsförmedlingen är en arbetsgivare och liksom andra rekryterar vi när vi har behov av att anställa.

Vi har landets högsta arbetslöshet i Gävleborgs län. Vi har också den lägsta utbildningsnivån. Det är inget Arbetsförmedlingen på egen hand kan åtgärda. Vårt uppdrag är att hjälpa arbetssökande att hitta ett jobb och arbetsgivare att hitta rätt kompetens. Därigenom bidrar vi till väl fungerande arbetsmarknad. Vi ska prioritera ungdomar och dem som står längre från arbetsmarknaden.

Jag har aldrig hävdat att vare sig ungdomar, långtidsarbetslösa eller andra som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen är lata. Det är inte lathet som ligger bakom arbetslösheten varken hos de arbetslösa eller hos Arbetsförmedlingen.

Mohamed Chabchoub, chef Arbetsförmedlingen Södra Hälsingland

Läs Nina Östmans debattinlägg

Och här är ledaren

Mer läsning

Annons