Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regionen tar time out när det gäller miljonerna till Brynäs

/

Annons

Politiker ska hedras när de är på väg ut på hal is men vänder i sista stund. Det gäller särskilt när det handlar om dolda elitstöd till ett hockeylag. Därför är MP:s Karin Janssons besked om att det tills vidare inte blir några 12 miljoner kronor från Region Gävleborg till Brynäs ett välkommet besked.

– Vi bedömer att vi inte kan gå vidare med det här just nu. Motståndet är för stort, säger Karin Jansson till Arbetarbladet.

Läs mer: Brynäs ska få 12 miljoner i dolt elitstöd av Region Gävleborg

Tro inte att det beror på Socialdemokraterna eller Miljöpartiet egentligen har ändrat sig i sak. Jansson utesluter inte att man kommer tillbaka nästa år igen. Men en liten insikt är bättre än ingen alls, och förhoppningsvis får kritikerna i Vänsterpartiet och Centerpartiet som också ingår i majoritetsstyret sina mer hockeyglada kamrater att komma till större insikt...

– Som opinionsläget är just nu är det många som negativa. Det räcker med att man säger "En bra start" så ser folk ilskna ut, säger Jansson till Arbetarbladet.

Men trots det, som sagt var – heder till majoriteten att frågan inte är aktuell längre i år.

Kritiken mot förslaget växte efter att Ledarsidan slagit larm om att 12 miljoner av Regionens pengar ska gå till dolt elitstöd med hänvisning bland annat till Brynäs hemsida, hälsingeföreningarnas förvåning och uppmanat regionstyrelsen att ställa nyckelfrågorna till Brynäs.

Läs mer: Här är frågorna politikerna bör ställa om pengarna till Brynäs

När sedan Arbetarbladet på nyhetsplats i flera delar granskat de pengar som Brynäs fått av Gävle kommun och visat exakt det som Ledarsidan hävdat blev stormen för stark.

I sammanhanget är det viktigt att påpeka att Brynäs inte har gjort något fel, man har gjort en smart paketering och får mer medel till elitverksamheten genom att ge sig in i socialt entreprenörskap.

Ledarsidan önskar Brynäs verkligen lycka till med jakten på SM-guld och göra bra saker för ungdomar, men det ska ske utan skattepengar – i alla fall inte utan en offentlig upphandling av de tjänster som regionen önskar ska utföras. Alla andra förfaringssätt hör inte hemma i ett modernt och transparent Gävleborg. Det är så självklart att det egentligen inte borde behöva sägas inför Målbildsdagen 2030 som anordnas i Söderhamn på fredagen.

Läs mer: Hellre miljoner till Sandarne

Mer läsning

Annons