Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rävsaxen har slagit igen

Föreningen Folkets Hus i Hudiksvall står på ruinens brant.
Hur är det möjligt att driva en verksamhet så dåligt trots ett så guldkantat avtal? Den frågan är oundviklig att ställa sig när man tar del av de senaste turerna runt Folkets Hus i Hudiksvall.

Annons

Trots att man inte betalar en krona i hyra. Trots att man får miljoner i driftsbidrag. Trots att man driver kommersiell verksamhet som bara internhyra, för lokaler som föreningen alltså disponerar gratis. Trots allt detta, och mer därtill, så får inte föreningen ekonomin att gå ihop. I stället kommer det ena kravet efter det andra på kommunen om ytterligare bidrag.

Det började med ett förskott på nästkommande års driftbidrag. Ett par månader senare är behovet ett stöd på 1,8 miljoner kronor.

Rävsaxen har slagit igen. Kommunen sitter fast i ett absurt avtal, skrivet utan vett och sans. Men det är inte bara att "casha ut". För kommunen står inte helt utan möjlighet att agera och ställa krav.

Det gäller att nyttja alla de möjligheter som står till buds för att undvika att behöva betala ut mer pengar. För vem vet var det här kommer att sluta annars?

Mer läsning

Annons