Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pinsamt att Miljöpartiet inte vågar stå upp för sin egen politik

/

Efter ny invandringspolitik: Flera MP-politiker sågar det egna partiet.

Annons

Det gäller att hålla vad man lovar och ha artigheten att be om ursäkt ifall löften sviks. Miljöpartiet har i stället försökt stoppa huvudet i sanden.

Nyligen publicerade Miljöpartiet en bild på sin Facebooksida. Den föreställer en familj som omfamnar varandra med den tillhörande texten "Sverige behöver en väg tillbaka till öppenhet och solidaritet".

Publiceringen kommer kort efter att Miljöpartiet övergivit den egna invandringspolitiken för att tillsammans med Socialdemokraterna driva igenom en migrationspolitik som för Sverige 30 år tillbaka i tiden. Gränser stängs, kontroller införs, anhöriginvandring stryps och nivån av mottagande tillbaka på en EU-nivå.

Knappast vad Miljöpartiets väljare röstade på.

Miljöpartiet har en historia av att vara Sveriges mest invandringspositiva parti.

Publiceringen har därför skapat en storm av kritiska och negativa reaktioner på sociala medier. Även från Miljöpartiets egna företrädare. Partiet anklagas för att vara hycklare och bedriva en rasistisk politik. Flera väljare uttrycker också att man är sårad över Miljöpartiets helomvändning och känner sig lurade.

Can Savran, bosatt i Åre och ledamot av Centerpartiets partistyrelse skriver bland annat "Miljöpartiet på riksnivå har fått fel på sin moraliska kompass och gått vilse. Att resonera som att ni inte ingår i regeringen blir på gränsen till patetiskt. "

Miljöpartiets kommunalråd i Malmö, Nils Karlsson reagerar starkt på publiceringen: "Seriöst. Bara nej. Inte påstå att vi skyddar asylrätten när vi i princip upphäver den."

En annan miljöpartist, Owen Laws, tidigare långvarig kommunpolitiker i Krokom är upprörd: "Kapplöpningen mot en (ännu mera) främlingsfientlig, rasistisk fästning Europa får en riktig skjuts framåt. Att Socialdemokraterna i Sverige avskjuter startskottet förvånar mig inte. Men vem skulle ha trott att Miljöpartiet skulle agera stödparti?"

Det går inte att äta kakan och samtidigt ha den kvar

Som statsminister var Göran Persson visserligen expert på att gå i opposition mot den egna politiken. Den 1 maj varje år gick han i opposition mot orättvisor även om orättvisan var skapad av hans egen politik. Från en gammal statsministers första maj-tal till Åsa Romson, Gustav Fridolin och Miljöpartiet är det här väljarsveket av en helt annan kaliber.

Att i ett snabbt lappkast ersätta den mest öppna invandringspolitiken i riksdagen till att stänga gränsen är ett oförlåtligt svek från Miljöpartiets sida. Det enda som är värre är att Miljöpartiet inte vågar stå rakryggad över sitt svek.

Gustav Fridolin och Åsa Romson. Ta ert ansvar: Stå upp för politiken ni lovat väljarna och lämna över regeringsmakten till någon annan. Det vore befriande hederligt.

Mer läsning

Annons