Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På turné med lätt bagage

Annons

I dag ger sig de rödgröna ut på turné. Resan för Mona Sahlin, Lars Ohly, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson går från Stockholm till Göteborg. För att sedan i morgon fortsätta därifrån ner till Helsingborg.
Det är förvisso inte första gången som de rödgröna ger sig ut på en sådan turné, men det är första gången som även Lars Ohly får följa med.
Tanken med resorna beror självklart inte på att de fyra tycker att det är kul att åka tåg tillsammans, och ej heller att de önskar att se lite mer av Sverige. Utan det handlar naturligtvis om att skapa positiv publicitet för de rödgröna och få det att framstå som ett sammansvetsat gäng väl förberedda att överta regeringsmakten.
Precis så som alliansen gjorde inför riksdagsvalet 2006.
Men det finns en tydlig skillnad. I de allra flesta fallen som alliansen gav sig ut på resa tillsammans hade de fyra borgerliga partiledarna några politiska budskap att leverera. Det kunde i någon gång handla om en gemensam rapport. Men ofta var det betydligt större och mer genomarbetade politiska överenskommelser som de hade kommit överens om.
Det ser vi inte i dag när de rödgröna är ute på sin resa. De reser med lätt bagage, utan tyngre överenskommelser. Enkla floskler som att ”vi vill satsa Sverige ur krisen” är det enda som de har att erbjuda.
Och så ett löfte om att de ska vara överens till våren. Vad nu det beskedet är värt? Vi får helt enkelt vänta och se om de klarar av att leverera något som stärker deras trovärdighet som regeringsalternativ.
För just nu finns det inte något annat trovärdigt regeringsalternativ än alliansen.

Mer läsning

Annons