Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny krönikör på ledarsidan: Feghet och mod

/

På fredag presenterar ledarsidan en nygammal, kär skribent: Malena Hilding.

Annons

Skulle man kunna säga att du är född in i liberalismen?

– Man kan absolut säga att jag är född in i liberalismen. Hur man sen agerar i livet vet jag inte. Jag tror på det sunda förnuftet.

För många läsare är du en kär återkomst. Hur ser din samlade journalistiska erfarenhet ut?

– 38 år och de åren har jag jobbat på Ljusnan utom en kort tid på Norrtelje Tidning. Allmänreporter, kulturredaktör, Helgaredaktör och nyhetschef.

Vad upprörs du mest av när du följer samhällsutvecklingen?

– Den utbredda främlingsfientligheten, hatet, historielösheten och det sjukt elaka tilltalet som många ägnar sig åt, främst på sociala medier. Det är så otroligt fegt. Det är faktiskt en tid av yttersta feghet men också stort mod.

Vad får din puls att öka?

– Av glädje när människor möts under enkla men lyckliga former som språkcafeer. Eller ett stickcafé med hembakt, det går inte att bli osams. Förbannad blir jag när tvärtom, människor vägrar fatta hur fenomenalt bra vi har det och att vi har råd att dela med oss tusenfalt.

Du beskriver ofta stora skeenden utifrån det jordnära perspektivet. Hur har du fått den talangen?

– Talang och talang. Jag kan inte på nåt annat vis, antagligen för att jag själv behöver det nära för att förstå det stora. Enkla tankar, haha.

Hälsingland har den största platsen i ditt hjärta. Hur ser landskapets framtid ut tror du?

– Hur skulle ett Hälsingland låta bli att överleva? Jag är en obotlig romantiker och tror på dem som flyttar tillbaka och de som kommer hit med ett helt annat liv bakom sig, men med nya idéer och nya vägar. Småföretagare, egna initiativ, ett lugnare tempo, goda kommunikationer och bra skolor - se där en salig blandning av förutsättningar för framtiden. 

 

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons