Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiken del av själen

/


God morgon Ljusdal!

Annons

Besöksnäringen är och kommer i ännu högre utsträckning att vara en av våra viktigaste basnäringar i kommunen. En annan mycket viktig basnäring i vårt område är musiken. Musiken är en del av själen i vårt område, har varit så historisk, är det idag och kommer att vara det i framtiden.

Eller? Kommer regionens finaste musiklokaler på Slottegymnasiet att gapa tomma nästa läsår? Ja om utbildningsnämnden får som den vill läggs musik- och hantverkslinjerna i malpåse från och med nästa läsår. Detta samtidigt som satsningen på Kulturcentrum Slotte drar igång på allvar.

Hjärnsläpp? Nja, totalsläpp är det väl inte men återigen har Ljusdals kommuns politiker visat prov på sin förträfflighet i bristen på dialog och information. Den som verkar vara mest överraskad över nedläggningshotet av de två gymnasielinjerna är kulturchefen, motorn bakom Kulturcentrum Slotte.

Puh, man blir matt. Även om utbildningsnämndens au är suverän i sina beslut kan man väl ändå förutsätta att det förts en dialog med berörda parter inför ett sådant drastiskt förslag. Visst pengar ska sparas, lädret är tomt. Men om nu läget är så ekonomiskt dramatiskt kanske hela Kulturprojektet ska frysas in.

Att samtidigt skrota en gymnasial musiklinje som ett kulturcentrum, baserat på gymnasieskolan Slotte, byggs upp låter inte riktigt synkroniserat. Men än är det inte kört. Tror faktiskt att utbildningsnämndens diskussion, som kommer att föregå beslutet, svänger över till att musikutbildning och ett blivande kulturcentrum på Slotte hänger ihop och att man ska ta ytterligare krafttag för att attrahera elever till gymnasial utbildning med musik som förtecken.

Raskt över till den stora snackisen i kommunen, Seko-härvan.

Nya fakta i målet poppar upp som osannolika svampar ur jorden. Bilar säljs internt för en krona stycket. Även den avskedade ombudsmannen lär ha sett till att en hyfsat fräsch Volvo betald av medlemspengar blev egen privat egendom. Detta kryddas med kontantuttag utan redovisning. Stanken kring hela härvan blir allt fränare och bilden av att det handlar om egen personlig vinning klarnar för varje nytt avslöjande.

Apropå Seko-härvan kan man inte annat än dra lite på munnen åt att det stora S-partiets chef inte visste att de är andelsägare i Folkets Husföreningen. Skickar inga bra signaler till allmänheten utan stärker snarare intrycket av att en mindre makttrojka i rörelsen åkt grillor med de stora massorna i många år, i den trojkan tycks dock inte dagens ledning av partiet ingå, vilket i och för sig kan vara en tröst.

Mer läsning

Annons