Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarligt peka ut social kompetens som en förklaring till människors utanförskap

/
  • Sommarjobb är ett viktigt verktyg för att lära barn de sociala regler som senare dyker upp i arbetslivet.

"Jag går på intervju efter intervju, men ingen vill anställa mig".

Annons

Social kompetens är en egenskap som efterfrågas av allt fler arbetsgivare.

Samtidigt är det en fråga som befinner sig utanför blickfånget i den arbetsmarknadspolitiska debatten som kommit att fokusera på ungdomars gymnasiekompetens och ingångslöner.

Missuppfattning kring social kompetens dyker ofta upp och antas då handla om att en person ska ha tydligt extroverta egenskaper som att vara pratglad eller så kallat "säljande". Avgränsningen är dock enklare än så. Det handlar om hur vi som människor fungerar i sociala situationer och i möte med andra människor.

Det är livsfarligt att peka ut social kompetens som en faktor för människors utanförskap på arbetsmarknaden. Samtidigt blir arbetsmarknaden mer och mer komplex för varje generation. Att vara duktig inom sitt yrke räcker inte längre i flera yrkeskategorier. Där finns också krav på att medarbetare ska funka i ett socialt sammanhang och vara givande kollegor. Det vill säga: en form av prestation även under kafferasten.

Att undanta social kompetens som en faktor för att bli anställd är att göra människor en otjänst. Arbetslöshet kan inte enbart förklaras med avsaknaden av rätt yrkeskompetens eller för höga ingångslöner om det finns kvalificerade jobb att söka. Dessutom feltolkas då den roll en arbetsintervju fyller inför en anställning. Arbetsgivaren vill ta reda på om personen kommer funka bra på arbetsplatsen. Rätt yrkeskompetens har redan den sökande, annars skulle den aldrig på kallad till intervju.

Fel lösningar åtgärdar inte rätt problem.

Naturligtvis är inte social kompetens ensam faktor till att sökande inte får jobbet efter en anställningsintervju. Men det är en faktor där arbetsmarknadspolitiken måste finna relevanta och effektfulla lösningar. Vi kan ge människor i utanförskap rätt yrkeskompetens. Men vikt bör också läggas vid, att i rätt fall, ge människor verktyg för att lättare tolka sociala koder och sociala situationer så att man lättare får ett jobb efter genomförd arbetsintervju.

Effektfulla lösningar för vuxna människor kräver ett genomtänkt snarare än snabbt svar och får därför presenteras senare. Men vi vet redan i dag vilka förebyggande insatser under ett barns uppväxt som är viktiga. Särskilt om barnet växer upp i otrygg miljö med inga eller svaga förebilder hemma. En trygg och ordnad förskola och skola blir för det barnet en viktig plats att lära sig sociala koder.

Sommarjobb och idrott är ett annat exempel där man lär sig vuxenvärldens krav på ansvar, pliktkänsla och uppförande.

Mer läsning

Annons