Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledare: Bra för bandyn, tveksamt för SJ-området

Det blir bandyhall på Sävstaås. Och SJ-området ska utvecklas av kommunen.

Det har den politiska majoriteten i Bollnäs bestämt sig för.

Annons

Det är säkerligen bra för bandyn som äntligen verkar få någon form av arena, men den som är angelägen om att något händer med SJ-området har anledning att misströsta.

Visserligen konstaterade politikerna att de ska ta fram en plan över området i samverkan med näringsliv och andra intressenter. Men kommer kommunen att ha råd att satsa åtskilliga tiotals miljoner på området samtidigt som Sävstaås, som är prio ett, får ett rejält lyft?

I synnerhet som politikerna konstaterar att all utbyggnad är beroende av ekonomin. Och det blir inga skattehöjningar för att finansiera en utbyggnad på Sävstaås.

Det är ingen tillfällighet att majoriteten vill ha ett beslut om Sävstaås under nästa år och att arbetet ska komma igång senast under 2014. Kommunledningen tycker det är dags att bandyn får en permanent lösning. Och det är bra.

Men sannolikt vill majoriteten också undvika att bandyhallsfrågan blir en valfråga.

Så även om många vill ha bandyn i centrum, så borde bandyfolket kunna glädja sig åt att det nu i alla fall blir ett beslut.

Däremot finns det risk att SJ-området antingen blir liggande för fäfot eller också blir en gökunge, typ kulturhuset.

Utan bandyhall i området måste kommunen hitta andra dragare som kan locka näringsliv och andra intressenter att engagera sig i området.

Det kan gå. Det måste gå.

Samtidigt som politikerna fastställer byggstart för Sävstaås senast 2014, bör de också ge besked om när och hur SJ-området ska utvecklas.

Mer läsning

Annons