Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga myror i huvudet

Ännu en chef i Bollnäs kommun väljer nu att sluta. Denna gång av hälsoskäl. Den mycket kompetenta skolchefen Maj-Britt Karlsson berättade i går att hon slutar med omedelbar verkan som förvaltningschef i Bollnäs.

Annons

Det gick att läsa i fredagens tidning.

Några myror i huvudet verkar det inte ha gett kommunchefen Leopold Stoltz. I alla fall inte till tidningen. Heller inga reflektioner över ledarskapet trots att en av hans anställda chefer, som han själv är chef över slutar och sjukskriver sig.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S) verkar däremot mer orolig. Uppdraget som hon har haft under våren och hösten har varit mer än vad någon kan begära. Besparingar beroende på vikande skatteintäkter, minskade barnkullar och nyöppnad friskola skulle tas in på ett halvår.

Naturligtvis borde kommunledningen, kommunchefen och barn- och utbildningsnämnden insett att detta var ett omöjligt uppdrag. Både för ledning och verksamheten.

Kanske kan detta vara en väckarklocka för kommunledningen. Fråga kan inte skjutas tillbaka på nämnden. Den är en del i helheten som just nu verkar mycket trasig.

Mer läsning

Annons