Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Podd72: Kriser och katastrofer som göms i en källare

Annons

1909 grundades Hudiksvalls Tidning, sedan dess har världen skakats av två världskrig, ett Kallt Krig, gränser har ritats om, tsunamis har gått över en hel ocean och jordbävningar har ödelagt stora områden. I ett tidningsarkiv hittar man också bortglömda katastrofer som 1966 i Wales då 116 skolbarn dog. Men krisen kan också vara betydligt mindre dramatisk som ett strömavbrott på några timmar. De här frågorna, om att vara redo, om kriser, katastrofer, prepping, säkerhetspolitik och informationskrig tar vi upp i Podd72.

Programledare är Patrik Oksanen, till vardags politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning. Ständiga gäster är Christian Palme som samtalar om ett aktuellt säkerhetspolitiskt ämne och Jan Alsander, överlevnadsexpert och utbildningsansvarig på Civilförsvarsförbundet. Dessutom ger Karin Bylund er preppertips från både Sverige och andra länder.

Därtill blir ett par-tre intervjuer med kunniga människor om aktuella ämnen, och podden rör sig från Hudiksvall, till Sverige och ut i världen.

Podd72 har premiär lördag 5:e december och kommer att finnas att ladda ned på Itunes och på Acast samt förstås kunna lyssnas på bloggen.

En teaser finns att lyssna på här.

Podd72 görs av Mittmedia med stöd av Civilförsvarsförbundet.

Mer läsning