Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Region Gävleborg, här kan mer än en halv miljon sparas

/

Det blir mer och mer uppenbart att regiondirektören Svante Lönnbark är en dyr historia för skattebetalarna i Gävleborg. Efter veckans intervju där regiondirektören berättade om kontoret för 56 900 kr/månad i Stockholm och uppföljande ledartext har bättre och framför allt billigare förslag kommit fram.

Annons

Det började med att stadsdelsdirektören för Norrmalm i Stockholms Stad, Johanna Engman, hörde av sig på twitter till ledarredaktionen och skrev: "Dom kan få hyra ett rum hos oss för halva priset. Kanske t o m inkl kaffe."

Halva priset och kaffet inkluderat, det är ju en besparing på sisådär 300 000 kr.

Det toppades i sin tur av att Göran Garberg hörde av sig och erbjöd på stående fot där en lösning med två heldagar i valfritt konferensrum ingår. Förutom att United Space håller på att göra en liknande lösning intill Järvsö Station för det flexibla kontoret så har företaget lokaler i Waterfrontbyggnaden, typ 10 sekunder från Centralen i Stockholm i nya lokaler, och Gardberg beskriver erbjudandet så här i ett mejl:

"Det mest moderna konceptet, snyggt representativ, med fullservice för 13 000 kr/månaden. Vi säger Välkomna Gävleborg."

Det här innebär en besparing på sisådär 500 000 kr. Men en insändare i Gefle Dagblad toppar allt detta. Regionpolitikern Maria Molin (M) skriver att regionen har tillgång till gratis lokaler på gångavstånd från den nu hyra lokalen genom SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, som Region Gävleborg är medlem i.

Regionråden i majoriteten Eva Tjernström (S), Hannah-Karin Linck (C), Alf Norberg (V) och Karin Jansson (MP) behöver gå in och markera gentemot regiondirektörens pengaslöseri och på allvar fundera hur man politiskt styr Lönnbarks uppdrag som regiondirektör. Det handlar om vilka signaler organisationens ledningskultur skickar till sina medarbetare, och Slösa är inget ledningsideal i en skattefinansierad verksamhet. Inte när Spara är det som golvet upplever i sin vardag.

Mer läsning

Annons