Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gubbig musiksmak i Centerpartiets inledningstal

Öppningstalet på Centerpartiets stämma var en stor gubbreferens till den gamla slagdängan Winds of change med Scorpions.

Annons

För dagens generation var scorpionslåten redan utdaterad under lågstadiets skoldisco. Karin Jonsson listar låtarna som hade varit fräschare att referera till i öppningstalet och som hade visat att Centerpartiet är ett parti som är ett med tiden och musiken.

Hasse Kvinnaböske Andersson - Guld och gröna skogar

Ja, till och med Kvinnaböske hade varit bättre. Det mest självklara valet för att representera Centerpartiets intensiva debatt om fastighetsskatten och vindkraftsåterbäringen. Guldet ska landa där den gröna skogen avverkades.

Zara Larsson - Lush life

Opinionsundersökningarna får centerledarna att stolt promenera runt i Falun och borsta dammet av axlarna. Så länge har krökta ryggar och underdogperspektivet varit ett med Centerpartiet. Livet är gött för centern nu.

Avicii - For a better day

Det borgerliga miljöpartiet vill att morgondagen ska vara bättre för miljön, mjölkbönderna och de som flyr för sina liv. Att citeera Housedängan hade fått förhoppningsfulla CUF-are att vakna till liv i stämmosalen, veva sina armar i luften samtidigt som de föreställer sig själva bli partiledare i framtiden.

Justin Bieber - What do you mean?

Det tidigare Centerpartiet som blivit anklagade för att vara otydliga kan nu svara tillbaka. Vad menar ni? Vi som är Sveriges tydligaste parti.

Emil Berg - Du swipa höger

Låten om dejtingappen tinder hade varit ett spännande val och swipa höger skulle då innebära ett uppfriskande hån mot allianskompisarna. Alla allianspartierna drar till höger i flyktingfrågan, förutom Centerpartiet som på torsdagen presenterade en integrationsmiljard som ska utbilda de nya svenskarna och markerar tydlig medmänsklighet.

Jakob Karlberg - Fan va bra

Partiet lagom svär lagom.

Mer läsning

Annons