Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det våras för hantverkarna

Annons

Rubriken antyder att det skulle kunna vara en ny film av Mel Brooks på gång, med en lika dålig översättning som vid tidigare tillfällen. Exakt hur det förhåller sig med den saken har jag ingen vetskap om, även om jag betvivlar att så skulle vara fallet, men det är likväl inte vad som avses.
I stället är det marknaden för hantverkarna som ljusnar. Vintern går mot vår, och på sina håll talas det nu om nyanställningar i branschen.
Det är tydligt att regeringens införande av rotavdraget har fått precis den effekt som var avsedd.
I slutet av förra året var det becksvart för många företag i hantverksbranschen, och varslen duggade tätt. Nu kan man skönja en vår och varslen om uppsägning har förbytts till funderingar om nyanställningar. På hantverkarförmedlingen bello.se har uppdragen ökat med 25 procent sedan rotavdraget infördes i december förra året. Även från branschorganisationerna kommer rapporter om positiva effekter av rotavdraget.
Troligen kommer efterfrågan efter hantverkare att öka ytterligare nu när man haft vintern på sig att fundera över om man ska göra någon renovering av huset, bygga en större altan eller kanske bara måla om huset. Det finns nog ganska många som gärna slipper att lägga större delen av semestern på att gå med penseln.
Trots detta påstår oppositionen att regeringen sitter passiv och inte gör något.

Mer läsning

Annons