Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig mat – få gäster

Det ska bli lättare att starta restaurang från första december. Det gick att läsa i dagens tidning.

Ett efterlängtat förslag. Byråkratin har länge varit rigorös och enormt svår för den som vill starta café- eller restaurangverksamhet. Onödigt svår.

Annons

Visserligen med gästens bästa i tanken. Men ofta med byråkratens fokus.

Och trots lagstiftningens noggrannhet idag kan nog alla räkna upp något ställe i sin närhet som serverar mat som inte känns speciellt fräsch.

Den nya lagen är välkommen. Inte minst för att restaurangbranschen är den som snabbast sanerar sig själv. Dålig mat – få gäster.

Där det inte sker är det ofta andra orsaker - framförallt ekonomiska.

Därför är den kontrollen minst lika viktig som den livsmedelstekniska.Mindre svarta pengar i branschen skulle ge gästen bättre mat.

Därför är den minskade byråkratin bra. Då kan resurserna användas till kontroller, av både mat och pengar, istället.

Mer läsning

Annons