Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Can Savran från Duved vald till Centerpartiets ledning

/
  • Can Savran, Duved som tar plats i Centerpartiets partistyrelse.

Det är fortsatt Jämtlandstätt i Centerpartiets partistyrelse.

Annons

En miljökämpe klev in i C-styret och ett duktigt kommunalråd fick kliva av.

Under Centerpartiets partistämma i Falun valdes Can Savran från Duved in i Centerpartiets partistyrelse. Savran är 48 år, yrkesverksam som arkitekt och kommunpolitiker i Åre.

Den självständige Can Savran ingår nu i högsta ledningen och sätts på prov. Savran kallar sig själv för en landsbygdsrebell och han brinner för frågor som rör service på landsbygden och den gröna omställningen. Miljöengagemanget återfinns i vardagen som arkitekt där han arbetar med att konstruera energisnåla och klimatsmarta hus. 

Nu måste Centerpartiet vara det parti som har flest jämtlänningar i sin partistyrelse. Tre till antalet om man räknar in vice partiledare Anders W Jonsson som är uppvuxen i Jämtland men idag bosatt i Gävleborg. Sedan tidigare sitter länets riksdagsledamot Per Åsling i partistyrelsen. Två jämtlänningar utgår från partistyrelsen. Det är Krokoms kommunalråd Maria Söderberg och Hanna Wagenius från Härjedalen, tidigare förbundsordförande för CUF, Centerpartiets ungdomsförbund.

Hanna Wagenius har ersatts av nye CUF-ordföranden Magnus Ek av naturliga skäl. Söderbergs sorti är dock olyckligt. Att ha tre jämtlandsboende i partistyrelsen hade utgjort ett ännu större guldläge. Nu representeras länet istället av miljöinnovativa ensamvargen Savran och den lyssnande springaren Åsling. Länet tappar dock den kompetenta Krokomspolitikern som representant i C-styret. Värvet är väl utfört men avslutas nu efter ömsesidig överenskommelse mellan Söderberg och valberedningen.

Ett av Sveriges skickligaste kommunalråd får nu återgå med full kraft till sitt uppdrag i Krokom.

Mer läsning

Annons