Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brevet från Almedalen: "Vi har packat fotriktiga skor"

/
  • Hej Hälsingland! Vi har det bra vid muren. Hälsningar Patrik och Lilian.

Politiska redaktörerna Lilian Sjölund och Patrik Oksanen är i Almedalen och skriver här hem i sitt första Almedalsbrev.

Annons

Kära läsare!

När dina ögon landar på de här raderna är vi på Gotland där vi ska göra vårt bästa för att försöka kryssa oss igenom seminarier, tal, mingel, murgröna och människor. Ambitionen att gå på allt som intresserar Lilian Sjölund, mig eller rent av dig som läser detta dör rätt fort när man börjar bläddra i programmet. I år innehåller det över 3400 programpunkter under åtta dagar, vilket både är en dröm och en mardröm för oss samhällsintresserade nördar. Dröm i att välja och mardröm i att välja bort.

Vi kommer att rapportera från ett urval av seminarierna, Almedalstalen lämnar vi därhän om inte något uppseendeväckande sägs. Däremot erbjuder vi digitalt den bästa förhandsläsningen inför talen signerad Svend Dahl som är chef för Liberala Nyhetsbyrån.

Lilian Sjölund som stannar fram till onsdag kommer att gå på bland annat seminarier som rör Bollnäs sjukhus, regioner, medier och bredband. Till exempel ordnar Mittmedia ett seminarium om "Ett uppkopplat Sverige, en förutsättning för demokratin" som leds av HT:s förra politiska redaktör Eva Cooper och där kulturchefen Gunilla Kindstrand, förra IT-ministern Anna-Karin Hatt (C), statssekreterare och många andra deltar.

Själv är jag på plats hela veckan och rör mig framför allt på seminarier som rör EU (gissa om det lär ha hänt saker med Grekland medan jag skriver det här och du läser det), landsbygd och Säkerhet i Östersjöområdet. Civilminister Shekarabis framträdande under rubriken ge regionerna större förtroende är högaktuell utifrån regionsammanslagningarna och vår nye landshövding Per Bill. Och på Gotland, ön mitt i Östersjön, är säkerhetspolitiken hetare än någonsin.

Vi har packat fotriktiga skor och gott humör för att ta del av många spännande människors tankar. Följ oss på twitter @liliansjolund & @patrikoksanen för att få veta vad vi gör just nu i Almedalen!

Vi syns på ledarsidan i morgon igen!

Mer läsning

Annons