Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Skattepengarna i Unicef-projektet går till Brynäs elitverksamhet

/

Ibland får en ledarsida säga, "vad var det vi sade". Idag är en sådan dag. Vi har i flera ledare haft invändningar mot tanken att Region Gävleborg ska följa Gävle kommun in i En Bra Start, som är Brynäs Unicef-projekt.

Annons

Läs mer: Brynäs ska få 12 miljoner i dolt elitstöd av Region Gävleborg

Projektet syftar till att öka klubbens intäkter genom sociala projekt för ungdomar. Vi har kallat det för ett dolt elitstöd, både för konstruktionen och att Brynäs själva varit öppna med ambitionen.

Region Gävleborg har nu tagit tankepaus, och när Arbetarbladet nu fått fram hur Gävle kommuns pengar använts av klubben kan bara den pausen få ett svar. AB:s granskning visar att bara 20 procent har gått till ungdomsverksamheten, resten har hamnat i klubbkassan. Bara 5 av 30 skolor har haft aktivitet. Arbetarbladets ledarsida skräder inte orden: "Det hela kan inte beskrivas som annat än en stor skandal."

Läs mer: Hellre miljoner till Sandarne

Vi välkomnar det röda laget in i matchen att värna att skattekronorna används effektivt och till rätt saker. Att Brynäs ska ta SM-guld är en kommersiell angelägenhet och ska inte skattefinansieras.

Läs mer: Här är frågorna politikerna bör ställa om pengarna till Brynäs

Mer läsning

Annons