Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yoomi Renström vill vinna billiga poäng

Återigen behövs förtydligas att socialtjänsten inte får bedriva tvångsvård, det är därför ingen kan bli tvingad att flytta. Så länge någon bor kvar och har beslut om särskilt boende förblir det ett sådant.

Annons

Yoomi Renström beskyller socialnämnd och socialförvaltning för att begå övergrepp när dessa verkställer det beslut som Yoomi Renström fattat.

Återigen behövs förtydligas att socialtjänsten inte får bedriva tvångsvård, det är därför ingen kan bli tvingad att flytta. Så länge någon bor kvar och har beslut om särskilt boende förblir det ett sådant.

Undan för undan som lägenheterna blir lediga kommer hemtjänsten att ta över ansvaret för dem som flyttar in där. Det är absolut inte sämre omvårdnad och service som bedrivs av hemtjänsten i närboendet. Men det är inte ett särskilt boende, det är en annan vårdnivå.

Kommunstyrelsen hade att ta beslut om att minska kostnaderna inom kommunen motsvarande 15 miljoner kronor, varav över 8 miljoner inom socialförvaltningen. Det var grunden för beslutet om att omvandla ett särskilt boende till närboende. Yoomi Renström hade inga invändningar och deltog i beslutet.

Ovanåkers kommun har många bra särskilda boenden. De som tackar ja till att flytta till annat särskilt boende, flyttar inte till något som är sämre. Det förs en dialog med de berörda för att i möjligaste mån tillmötesgå de önskemål som finns. Det finns en handlingsplan som har en målsättning om att detta ska vara klart i början av 2010. Inget annat är sagt. Socialtjänstlagen och kommunallagen följs i denna fråga.

Yoomi Renström har varit delaktig i besluten och har ansvar för att politiska beslut blir genomförda och att budgetramar följs. Hon för väljarna bakom ljuset med att göra sken av annat.

Jag tar mitt politiska ansvar för fattade beslut. Du försöker vinna billiga politiska poäng på människors illamående, med att låtsas ställa dig utanför och fråga vad kommunen ska göra. Kommunen är ju du! Du sitter som ansvarig för de beslut som ligger till grund för detta arbete med att konvertera Solrosen/Linblomman till ett närboende. Hade du andra förslag till att minska kostnaderna?

Vad gäller hyreskontrakten så äger den enskilde dessa, det borde Yoomi Renström veta som ledamot i AEFAB.

Jag känner verkligen med er alla som blir berörda av att förändringar sker, men jag kan inte som enskild politiker ändra ett parlamentariskt taget beslut. Nu måste vi hjälpas åt att göra det så bra som möjligt.

Socialnämnden har behandlat frågan om en träff med anhörigrepresentanter och en sådan ska inplaneras.

Bertil Eriksson

socialnämndens ordförande

Ovanåkers kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons