Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ynkligt mot företagare

I torsdagens tidning kan man läsa att Söderhamns kommun genom dess bygg- och miljönämnd verkligen spänt musklerna.

Annons

Man har nämligen på förslag att förbjuda en liten företagare, Jan Marcusson i Ljusne, att bedriva sin verksamhet. Inte nog med det, man ska också belägga honom med avgifter för att riktigt trycka till honom. Är det här kommunens sätt att hantera enskilda personer och företagare så tycker jag det är ynkligt. Sätt upp de regler och begränsningar som är nödvändiga för att det inte ska bli störningar och olägenheter för kringboende och låt honom bedriva sin verksamhet så att han har sin försörjning. Följ upp och gör kontroller att reglerna efterföljs så är problemet löst.

Eller kan den här historien möjligen vara ett försök att statuera ett exempel i syfte att upprätta förtroende för bygg- och miljönämnden efter den katastrofala hanteringen av före detta maltfabriken i Stugsund. En skandal, både för miljön och ekonomiskt för kommunens invånare, som man dessutom i kommunstyrelsen beslutat att frivilligt spendera 250 000 kronor på, utöver de miljontals kronor det kostar att sanera och eventuellt riva byggnaderna för. Detta för att, som man påstår, byggnaden inte ska komma i oönskade personers händer. Jag är absolut övertygad att man i dessa oönskade kretsar inte är det minsta intresserad av att hålla till på den platsen, dels för att ingen frivilligt vill vistas i miljön, dessutom med den uppmärksamhet platsen tilldrar sig och har tilldragit sig. Det blir ändå kommunen som får ta över och sanera, därför att det finns ingen annan köpare som är beredd att ta på sig ansvaret med att sanera området. Kommunen kommer att gratis få ta över, för att därefter få sanera, så jag hoppas att fullmäktigeledamöterna avstår från köp och lägger pengarna där de bättre behövs.

Skrapar man lite på ytan så ser man att allt inte är så bra som man lätt kan förledas att tro, om man bara läser informationsblad och broschyrer.

Rolf Orre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons