Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ynkligt att inte respektera skylt

/
  • Dålig respekt! tycker skribenten att somliga visar för handikapparkering i Delsbo.

Ingemar Persson, Bjuråker, är besviken över att handikapparkeringarna allt oftare används av ickehandikappade.

Annons

I måndags skulle min hustru och jag till apoteket i Delsbo vid halv två på eftermiddagen.

Min hustru är handikappad och har väldigt svårt att gå varför hon har ett parkeringstillstånd som ger henne rätt att stå på handikapplatser. När hon ska parkera på en av de två handikapplatserna utanför apoteket går inte det.

Där står nämligen en svart Volvo kombi parkerad utan tillstånd. Det hör ju till vanligheterna men den här bilföraren tillhör den verkligt avancerade sorten. Han står inte i riktningen som p-rutorna är utan har ställt sig längs med istället så att han har sett till att alla möjligheter för dem med p-tillstånd effektivt har omöjliggjorts!

Jag går in på apoteket och efter uträttat ärende där går jag ut till min hustru som då berättar att Volvon har åkt därifrån med en lång ljus yngre man och en likaledes ung kort ljus dam, fullt "friska"!

Man undrar ju om det har gått alldeles förbi detta par, både då de tog körkort och då de läste samhällskunskap i skolan, att i det här landet tar vi hand om de svaga och sjuka samt att man inte utnyttjar det som är avsett för andra!

Jag vill betona att om man är lam i benen så kan man få p-tillstånd som ger rätt att stå på handikapplatser men om man är lam i huvudet ger inte detta med automatik rätt att få tillstånd för parkering på handikapplats!

Just den här parkeringen utnyttjas i oroväckande hög grad av fullt friska personer från kommunen, byggfirmor och andra icke behöriga.

Det är ynkedom att inte respektera de regler som gäller för dessa platser!

Ingemar Persson

Bjuråker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons