Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visste Romson vad hon skrev?

Klimatavtalet, ett av inbördesbeundransklubbarnas större möten avslutades nyligen. När man läser alla hallelujauttalanden efteråt så upplever man att något revolutionerande har instiftats men ingenstans kan man ta del av att så skett.

Annons

Inte ett ord om hur/när uppsatta mål ska vara genomförda men om fem år så ska "klimatinsatserna" utvärderas minsann. Väder och vind är som det är, klimatet på moder jord har varierat under miljarder år och så kommer det att fortsätta, inget vi kan påverka.

Åsa Romson tweetade efteråt "mission completed". Jag är tveksam till att hon ens visste vad hon sa och varför. Förmodligen var hon väl överens om att vara överens om att de är överens. Liknar mer "Mission impossible" i regeringen! Toppmötet är som en gigantisk sällskapsresa; alla flög dit i egna plan, pratade massor med strunt, gjorde av med skattemedel, åstadkom ingenting, kom överens om att ses igen, flög hem. Det framkom inte vad som ska ersätta den energi vi använder i dag. Fossila bränslen till fordon, till exempel, när/var/hur ska det lösas? Kom fram med alternativen och iscensätt dessa innan en massa idiotiska skatter som inte gynnar någon, hela tiden läggs till och efterhand ökar. Jag och många läsare undrar i sammanhanget vilka "låsta" miljarder du, Torbjörn Vennström åsyftar (7/1) och påståendet i samma mening att motorvägar är "klimatskadliga". Undrar på vilket sätt. Behovet av transporter ökar på land, till sjöss och i luften, kanske menar du att vi ska återgå till häst och vagn och skicka långväga resenärer med luftballong från Arlanda i stället.

Lars Schön

Björktjära

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här:

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons