Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst gör det skillnad

Läser i Kurirens valbarometer måndagen den 23 augusti att de politiska partierna är så lika att det inte spelar någon roll vem man röstar på. Att påstå det är ju helt befängt. För mig är det uppenbart att det finns väldigt stora skillnader mellan de olika partiernas politik.

Annons

Att nästan alla partier säger sig vilja satsa på skola vård och omsorg är ju inte så konstigt. Vem vill inte det? Det man måste fråga sig är hur? Om Moderaterna får göra som de vill, och följer sitt partiprogram så innebär deras satsning fler privata storföretag med skattefinansierad vinstutdelning till ägarna som följd. Dessutom kommer de att sälja ut flera av kommunens verksamheter till underpriser.

Socialdemokraternas satsning å andra sidan handlar om att begränsa möjligheterna till vinstutdelning för att förhindra missbruk av offentliga medel. Ökade resurser till kommunal kärnverksamhet och i möjligaste mån behålla dessa i kommunal regi. Detta för att garantera en hög kvalité och samtidigt förvissa sig om att välfärden fördelas efter behov och inte efter plånbok.

Så för mig är valet inte ett val mellan ett antal partier med samma åsikt utan ett val mellan två väldigt tydliga motsatser. En marknadsorienterad välfärd à la Moderaterna, eller en behovsorienterad välfärd enligt socialdemokratisk modell. För mig är valet enkelt.

Rickard Lundkvist (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons