Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst finns turistinfo i Ljusdal

Svar till Kom igen (18/6).

Skribenten är upprörd över hur Ljusdals kommun ("de som beslutar") har skött frågan om turistinformation i Ljusdal, turistbyrån finns för övrigt i Järvsö.

Annons

Vi tror att alla är överens om att en ambulerande turistinformation som ofta byter plats inte är den bästa lösningen för vare sig turisterna eller turistnäringen. Men i en kommun med begränsade resurser så får vi försöka hjälpas åt med att hitta lösningar som kan ge service utifrån god vilja och positiva ambitioner med de förutsättningar som finns.

När vi säger att "vi får hjälpas åt" så menar vi inte bara de som beslutar om frågan i kommunen utan också medborgare, företagare, föreningar och alla andra aktörer. En bra början är en positiv attityd till den kommun vi bor och lever i. Alla på Unitis älskar sin kommun, och med hänvisning till det och det faktum att vi blev tillfrågade om att ansvara för turistinformationen under sommaren 2010, så finns alltså turistinformationen här hos oss.

Vi (tillsammans med den person vi anställt för detta ändamål) har som ambition att ge turisterna (och Ljusdalsborna) bästa tänkbara information, och inte bara under sommaren utan året ut. Vi är precis i startgroparna, och trots det har turister redan hittat hit. Vi gör vad vi kan för att marknadsföra vår turistinformation, vi och "de som beslutar" har informerat alla berörda parter och om du, signaturen Kom igen hade lyft på huvudet en aning när du stod framför vårt skyltfönster så hade du sett en flagga med texten "Turistinformation". Dessutom finns en skylt med samma text vid resecentrum.

Med tanke på att vi precis håller på att färdigställa turistinformationen, och med tanke på kooperatörernas förväntningar inför denna spännande arbetsuppgift – så hade vi kanske önskat ett "trots att det nu är som det är, så lycka till – vi hjälps åt att hänvisa turisterna till er". Det hade känts lite bättre.

Men signaturen Kom igen är hjärtligt välkommen hit, vi ska med glädje visa vår turistinformation, bjuda dig på en kopp kaffe och vi kan prata om hur man borde lösa frågan om turistinformationen i Ljusdal i framtiden.

Unitis är ett hantverkskooperativ för människor med intellektuella funktionsnedsättningar.

Gänget på Unitis genom Bosse Hed

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons