Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst finns kvalitet i Ljusdal

Mitt i allt ekonomielände känns det som vi behöver dela med oss av något positivt som händer och sker i Ljusdals kommun! Vi arbetar vid Omtanken, en dagverksamhet för personer som fyllt 65 år.

Annons

Ljusdals kommun har kvalitet i sina verksamheter

Mitt i allt ekonomielände känns det som vi behöver dela med oss av något positivt som händer och sker i Ljusdals kommun!

Vi arbetar vid Omtanken, en dagverksamhet för personer som fyllt 65 år. Vi håller till på Källbacka och har öppet måndag–fredag. Våra gäster kommer till oss av olika anledningar till exempel att man är väldig ensam hemma eller att make/maka behöver anhörigavlösning/stöd etcetera.

Genom ett beslut av biståndshandläggare kan man bli beviljad dagverksamhet 1 till 5 dagar i veckan. Kostnaden är 65 kronor/dag för lunch och fika två gånger.

Personalen trivs på sin arbetsplats och tillsammans ser vi till att allt fungerar och att våra gäster trivs. Detta i sig gör att många av våra gäster kan bo kvar längre i eget boende, vilket i sin tur har stora ekonomiska vinster för kommunen.

Vi nyttjar en buss som vi själva hämtar och skjutsar hem gäster utan kostnad i Ljusdal med omnejd, vilket ger trygghet. Bussen använder vi även till utflykter främst sommartid. Förutom att våra gäster äter och fikar tillsammans har vi olika "aktiviteter" såsom bingo, dagliga promenader (utomhus när vädret tillåter!). Vi hjälper till med olika träningsprogram från rehab, målning, taktil beröring och mycket, mycket mer. Några kommer för att bara ta det lugnt. Det viktigaste är ändå den sociala samvaron – att vi umgås och har trevligt.

Även vi känner naturligtvis av det ekonomiska läget och tillsammans gör vi allt för att syna vår budget och se efter vad just vi kan göra.

Vad vi vill komma till är att det finns kvalitet i Ljusdals kommun och att det finns engagerad personal!

Personalen Omtanken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons