Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst behövs föräldrarna

Svar till signaturen "Marie" (2/7) om för korta dagar på dagis.

Annons

Vad är pedagogik för dig? För oss som arbetar i förskolan är det pedagogiska arbetet ett förhållningssätt som sträcker sig över hela barnets tid hos oss. Det är växelvis planerat strukturerat eller nyfiket upptäckande men det tar aldrig slut...

Temaarbeten och annan planerad pedagogisk verksamhet lägger vi oftast under terminerna precis som grundskolorna fungerar. Vi erbjuder barnen till föräldralediga och arbetssökande 15 timmar/vecka hela året, from i år. Det betyder att vi har mycket fler barn nu än under sommarperioden förut. Extra pengar för vikarier har vi inte.

Arbetande föräldrar har sin arbetande tid + restid (kanske 30-40 tim i veckan) för sina barn och barnen är automatiskt lediga när föräldern har semester.

Vi tycker att det är sorgligt att inte fler föräldralediga föräldrar passar på att ge sina barn en lång sammanhängande semester när de har möjlighet. Det tror vi är viktigt för såväl barn som vuxna.

Vi har gjort valet att lägga tiden för barnen till föräldralediga och arbetssökande 3 tim varje dag under sommarperioden, istället för 5 tim/3 dagar i veckan som det annars är under resterande månader. De föräldrarna har gjort valet att ha barnen på förskolan under den här perioden.

3 timmarsdagen ger oss förutsättningarna att ta in färre vikarier. 3 timmars dag ger också föräldrarna möjlighet att hinna på stranden eller göra något annat roligt tillsammans med sitt barn. Under terminerna arbetar vi för att ha kvar 5 timmar/3 dagar i veckan.

Självklart är barnen till arbetssökande välkomna heltid så fort de får arbete eller har behov av mer tid pga. sitt arbetssökande. Vad det gäller att leka och ej bli avbruten i leken, så gör även vi ett naturligt avbrott för lunch under dagen fast vi har en pedagogisk verksamhet.

Det är tråkigt att du har fått den uppfattningen att du är oviktig som förskoleförälder. På vår förskola tycker vi att det är väldigt viktigt att ha ett bra samarbete med föräldrarna och ser det som en förutsättning för en bra verksamhet.

Förskolepersonal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons