Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visioner – utan visioner

Läser på Nordanstigs hemsida om Vision 2020. Det rimmar illa med det som nu händer i och med planering av utbyggnaden av vindkraften i vår kommun.

Annons

Läser på Nordanstigs hemsida om Vision 2020. Det rimmar illa med det som nu händer i och med planering av utbyggnaden av vindkraften i vår kommun.

Citat från hemsidan:

"I Nordanstig kan du skapa det liv du vill. Här finns valfrihet, närhet till natur och människor, fantastiska möjligheter till aktiv fritid och ett rikt kulturliv."

För vem då undrar jag? Jag njuter av stillheten i Nordanstig när jag är i skogen och jagar älg. Hur blir det nu? Vem ansvarar för mig när jag sitter på pass och hukar så att jag inte får projektiler av is och annat 400 meter från vindsnurran? Är det markägaren, jaktledaren eller jag själv? Blir det någon mark kvar att jaga på?

"Nordanstigsandan ger tillväxt och gör att företagande, skola, omsorg och föreningsliv ständigt utvecklas och blommar."

Vindkraft är bra. Vi ska dra vårt strå till stacken. Vi behöver arbetstillfällen och tillväxt, men det ska ske med eftertanke och utvärdering av miljöpåverkan. Vi behöver inte flera hundra vindsnurror när vi inte har utbyggda ledningsnät som ska transportera den ström som vindsnurrorna producerar.

"Attraktiv boendemiljö finns mitt i den vackra naturen, från kust till berg som vårdas ömt för framtida generationer."

För vilka generationer? Som det ser ut så dör vi nog ut med dem som anser att vi ska bygga hundratals vindsnurror i parker, när vi i själva verket behöver bygga 17–25 snurror i Nordanstig för att solidariskt uppfylla de av riksdagen uppsatta målen för hela Sverige.

Vi vill ligga steget före!

Före vem kan man undra? Nog är det märkligt hur tyst det kan vara när de med vinstintressens hesa snålblåst ilar likt Gollum i den tysta mörka skogen.

De små människorna gråter… men bara ett litet tag. För nu är det vi som kavlar upp ärmarna.

Miljö för alla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons