Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visionen om trygghetsboende på Björkbacken smygs undan

I en insändare i HT 2 juni, beskriver Anki Hasselvik sitt tvivel på att det blir trygghetsboende på Björkbackens äldreboende i Hassela. Jag befarar att hon har rätt, skriver Eva Andersson (SD).

Annons

I fullmäktigeprotokollet 7 april i fjol, står inte ett ord om att Björkbacken ska bli trygghetsboende. Visionen om trygghetsboendet hade då smugits undan av först ledningsutskottet och sedan kommunstyrelsen. Trygghetsboendet var därmed utraderat.

Ordagrant står det i fullmäktigebeslutet § 39 som drevs fram av S och C: "Under 2015 påbörja avvecklingen av Björkbacken som särskilt boende".

Samtliga SD-ledamöter protesterade mot beslutet. Inga andra partier höll med. Vid samma tillfälle lämnade SD en motion om att riva upp beslutet att avveckla Björkbacken och att inflyttningsstoppet upphör. Förslaget har viftats bort av övriga partier.

Däremot finns fullmäktigebeslut om att Hagängsgården i Harmånger ska bli trygghetsboende. Det togs 9 november 2015. Men Hassela ser ut att vara riktigt illa ute i den delen, om det inte tas ett nytt beslut.

Eva Andersson

SD-suppleant i Nordanstigs kommunstyrelse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons