Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visa hela listan, Jonas Holm (M)!

Listan på vilka personer som ska bort från kommunens verksamhet skulle jag hemskt gärna vilja se, skriver Henrik Persson (S). Jonas Holm (M) svarar.

Annons

Vid kommunfullmäktigesammanträdet den 20/6 blev den moderata, kristdemokratiska och liberala agendan tydlig: sparka på de svaga i samhället. För att komma tillrätta med kommunens utmaningar anser man att ett antal personer med nyckelfunktioner ska fråntas sina arbeten. M, KD och L har så långt framskridna planer att det moderata oppositionsrådet har en lista på vilka som ska bort. Citat: Jag har en lista på mitt rum… med olika nivåer och positioner i kommunen där jag anser att vi kan minska för att spara pengar … Jonas Holm (M), oppositionsråd.

Den listan skulle jag hemskt gärna vilja se. Listan innehåller inte vilka tjänster som helst. När S och V räknar på en personalnedskärning av sådan omfattning konstaterar vi att det kan handla om ett femtiotal tjänster som M, KD och L vill plocka bort. Då kommer nästa överraskning.

Citat: De tjänster vi talar om, det är inte tjänster som har 20 000, 23 000 eller 25 000 kronor i månaden, utan det är betydligt högre tjänster där varje tjänst kanske handlar om 800 000 till 1 miljon inklusive arbetsgivaravgifter, det blir inte så många personer, Jonas Holm (M), oppositionsråd

Det är få personer i kommunen med den inkomsten vilket innebär att det är verksamhetschefer med stora ansvarsområden som vid ett olyckligt utfall av budgetomröstningen skulle ha blivit bortrationaliserade. Vilka följder det skulle få nedåt i leden har man inte ens funderat över. Men det är ingen vild gissning att det skulle bli ett kaos och en helt omöjlig arbetssituation för kvarvarade enhetschefer, förvaltningschef och inte minst all personal ute i verksamheterna.

Tittar man på de olika budgetförslagen så ser man fyra tydliga budgetförslag där ramen till social och omsorg är ungefär lika stora, runt 920 miljoner, men ett femte budgetförslag sticker ut. Det är ungefär 20 miljoner kronor lägre än de övriga fyra. Det är M, KD och L:s budgetförslag.

När de dessutom pekar med hela handen om besparingsåtgärder genom personalneddragningar samtidigt som man i talarstolen fredar några verksamheter från anpassningar, återstår bara att neddragningarna ska ske inom social- och omsorgsnämndens verksamhetsområden. Det visar med största tydlighet vad M, KD och L anser om de personer som behöver hjälp med stöd av socialtjänstlagen och LSS. Bland annat våra äldre, våra barn som behöver stöd och hjälp, personer med funktionsnedsättning eller personer som på ett eller annat sätt hamnat snett. Det vill säga de människor som är mest utsatta i vårt samhälle.

(Citaten i min insändare finns på web-tv för allmän beskådan på Hudiksvalls kommuns hemsida.)

Henrik Persson (S)

ordförande social- och omsorgsnämnden

Svar direkt:

Henrik Persson har helt missuppfattat vårt budgetförslag och inte läst ordentligt.

M, L och Kd vill skapa ekonomiskt utrymme för satsningar, bland annat genom att utnyttja de pensionsavgångar som kommunen står inför. Det är ingen dramatik i det – enbart en anpassning.

Jag har under de år jag verkat som politiker, kommunalråd och just för tillfället som oppositionsråd, reflekterat över en sak:

När högre chefer får ändrade arbetsvillkor – det vill säga är obekväma eller på annat sätt inte passar in – konstrueras ofta nya befattningar. Behövs dessa?

Inte alltid, men befattningshavaren sitter säkert kvar i det kommunala boet med sin höga lön och sina förmånliga villkor! I det privata näringslivet hade man sett till att dessa personer sagts upp på grund av arbetsbrist och att inte fortsättningsvis belasta bolagets resultaträkning med sina löner.

Antalet anställda ökar trots balanspaket och anställningsstopp. Inte så konstigt med en attityd att någon annan, läs skattebetalarna, betalar notan på slutet! 

Henrik, verkligheten är den att det inte bara går att anställa fler och fler hela tiden.

Ledarskapsbrist och okunskap om att se, höra och bekräfta sina medarbetare, är en, med vissa undantag, realitet på alldeles för många håll för att ha en välmående organisation.

Detta skapar oro, ger ingen delaktighet och i förlängningen ökade sjukskrivningar. 

Jag vill vara tydlig med att i vårt budgetförslag rör vi inga händer ute i verksamheterna. Vård, skola och omsorg ska prioriteras. 

Upplysningsvis Henrik, om du verkligen läst vårt budgetförslag ordentligt, så hade du på sidan 5 uppmärksammat våra särskilda satsningar till de mjuka sektorerna på 20 miljoner kronor per år! Utöver detta, gör vi en extra lönesatsning på 5 miljoner kronor. Vi vill prioritera lärare som arbetar i byskolorna samt socialsekreterare, undersköterskor och vissa lärargrupper med extra löneökningar 2017 och framåt.

Dessutom vill vi göra fördelningen tillsammans med förvaltningscheferna och nämnderna. Pengarna ska hamna rätt och inte detaljstyras av oss politiker.

Det är att ha en bra och lyssnande attityd.

Vi tänker inte rationalisera bort någon, men effektiviseringar och omställningar till dagens verklighet måste göras. Att organisera om sig är ett måste när omvärlden snabbt ändras. Att tänka utanför boxen och kunna se nya kostnadseffektiva lösningar är en modell som vi tror på i vårt budgetalternativ. Att hitta nya modeller tillsammans med våra medarbetare.

Varje jobb är viktigt och varje skattekrona ska hamna där den gör bäst nytta. 

Henrik, se till att ha fräscha batterier i miniräknaren när ni gör nästa budget och studera våra alternativa förslag lite mer noggrant! 

Jonas Holm (M)

kommunalråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons