Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visa debattglöd i viktigare frågor

Vid senaste fullmäktigemötet diskuterades en eventuell arvodeshöjning för ordförande i samhällsutvecklingsutskottet.

Annons

En diskussion på över en timme, där två upprörda och kränkta ordförande i omsorgs- och utbildningsnämnderna, Markus Evensson (S) och Malin Ängerå (S) klargjorde för fullmäktigeförsamlingen att deras arbete som ordföranden i dessa nämnder inte på något sätt kunde jämföras med ett "simpelt" ordförandeskap i ett utskott.

För att alla skulle förstå den enorma skillnaden mellan dessa två uppdrag, ordförande i en nämnd och ordförande i ett utskott, fick dessa två socialdemokratiska ordföranden ta till riktiga brösttoner och yviga gester. De höga brösttonerna förstärktes för säkerhets skull av ytterligare ett antal upprörda socialdemokratiska talare. Markus Evensson kallade hela debatten beklämmande och var mycket upprörd över fullmäktigeledamöternas dåliga koll på läget, som han uttryckte det.

Ordförande Malin Ängerå tyckte att allt var jättejättekonstigt och upplyste församlingen om att hon minsann är ordförande i en driftsnämnd, som om detta skulle vara en nyhet. Kommunaltrådet Roland Bäckman kom med sin gamla beska medicin, när det finns fullmäktige ledamöter som inte delar hans åsikter, nämligen en utbildningsdag för dessa okunniga ledamöter. Roland Bäckman borde ha lärt sig att utbildning av politiker i Ljusdal är bortkastade pengar.

Det är sällan man hör en sådan glöd i debatten, annat var det när Ljusdals kommun manipulerade med bokföringen och undanhöll 36 miljoner kronor för oss kommuninvånare eller när Ljusdals kommun lämnar ett stort antal ungdomar i åldrarna 16–19 år åt sitt öde. Då lyser socialdemokraterna med sin frånvaro i debatten. Inga företrädare för detta parti har ifrågasatt kommunens kreativa bokföring eller vad som ska hända med dessa ungdomar som lämnat skolan utan en fullständig examen. Det är här som glöden och engagemanget borde finnas. Arvodet till en ordförande under pågående mandatperiod borde kunna bifallas eller avslås utan att föregås av lång debatt i fullmäktige.

Det är beklämmande att följa debatterna i fullmäktige och de prioriteringar som ledamöterna väljer att göra. Ämnen som tycks intressera och engagera ledamöterna i Ljusdals fullmäktige är nolltolerans mot fula ord och arvodesfrågor. Vad bryr sig socialdemokraterna om fifflande med bokföringen eller att ett stort antal ungdomar lämnats åt sitt öde? Var finns etiken och moralen i detta parti, som i över en timme kan vara så upprörda och kränkta över en fråga som handlar om en eventuell arvodeshöjning till en ordförande och samtidigt tiga ihjäl 36 miljoner kronor i felaktiga nedskrivningar?

Bodil Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons