Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Virus är till för att stärka oss

Virusens huvuduppgift i naturen är alltså inte att se till att folk blir sjuka eller dör. Om så vore fallet vore de löjligt misslyckade för sin uppgift. Virusinfektionens uppgift i stället är att framkalla immunologisk tolerans.

Annons

John Pettersson – allt på nätet består inte av osanningar. Där kommer mycket fram som inte får plats i mainstreammedia. Tycker det är övermaga att kalla Michael Kocher och Wolf-Dieter Ludwig, två högt uppsatta läkare i Tyskland, för konspirationsteoretiker. I Tyskland samarbetar homeopatin och skolmedicinen på ett annat sätt. Där förstår man vikten av naturlig immunisering.

Virus och bakterier har följt människan sedan begynnelsen. I naturen är huvudregeln att människor överlever viruspåverkan. Varje gång vi tar ett andetag sväljer vi en miljon bakterier. De allra flesta virus åstadkommer inte några symtom i kroppen. Även de så kallade sjukdomsframkallande virusen passerar i de flesta fall med synnerligen lindriga symtom.

Virusens huvuduppgift i naturen är alltså inte att se till att folk blir sjuka eller dör. Om så vore fallet vore de löjligt misslyckade för sin uppgift. Virusinfektionens uppgift i stället är att framkalla immunologisk tolerans. Kroppens immunförsvar mot främmande ämnen är nämligen i sin naturliga form rätt brutalt om det får utvecklas ifred i individen.

Enligt tillgänglig statistik ger själva flunsan symtom i första hand bland barn och ungdom, medan äldre sällan drabbas eftersom de som regel redan är immuna, efter att ha utsatts för olika influensavirus under årtionden – med eller utan insjuknande.

Med denna planerade vaccinering av alla skjuter Socialstyrelsen kostnaden på framtiden. Barnen som inte får en naturlig immunitet av genomgångna influensor – vad händer med dem i framtiden?

Pandemrix ger "skydd" mot H1N1 mellan sex månader upp till ett år, påstår myndigheterna. Det påstådda skyddet är dock långtifrån fullständigt. Det rapporteras om vaccinerade som drabbats av flunsan. Biverkningarna av vaccinet mörkläggs också som företagshemligheter. Och hur många som dött eller fått missfall av vaccinet får vi kanske aldrig veta.

I maj 2009 ändrade WHO definitionen av vad som är en pandemi. Den tidigare definitionen var: ”En influensapandemi uppstår när ett nytt influensavirus dyker upp som människor saknar immunitet mot vilket resulterar i samtidiga epidemier med ett stort antal döda och sjuka.”

Den nya definitionen: ”En influensapandemi uppstår när ett nytt influensavirus dyker upp som människor saknar immunitet mot”. Detta innebär alltså att en helt vanlig säsongsinfluensa kan klassas som en pandemi. Tillfällighet? Knappast.

Det ligger stark lobbyism bakom WHOs beslut om massvaccination. Flera av WHO:s influensarådgivare är betalda av läkemedelsindustrin Därmed var industrin med på att påverka beslutet om att influensa A är en pandemi och att vaccinet är nödvändigt skriver danska tidningen Politik & International (15/11). Detta beslut har renderat vaccinproducenten order på 55 miljarder kronor.

Helena Palén Olofsson

Bjuråker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons