Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst eller överskott?

Ljusdals kommuns valfrihetssystem, LOV, inom äldreomsorgen kommer att ge många olika typer vinster. De äldre och dennes anhöriga gör personliga vinster i form av ökat självbestämmande och ökat inflytande.

Annons

Svar till Leif Persson och Stina Mickelsson (30/3)

Ljusdals kommuns valfrihetssystem, LOV, inom äldreomsorgen kommer att ge många olika typer vinster. De äldre och dennes anhöriga gör personliga vinster i form av ökat självbestämmande och ökat inflytande som ger en högre kvalietet på den vård och omsorg man får.

Kommunen gör vinster, eller överskott som man inom S hellre vill säga, men det är exakt samma sak. Ljusdals kommuns vinst från 2009 på cirka 25 miljoner kronor återinvesteras främst på att utveckla skolan och äldre- handikappomsorgen.

Omsorgsnämndens vinst, överskott, på cirka 13 miljoner kronor för 2009 återinvesterar vi bland annat på personalen. Kompetensutveckling, arbetskläder och validering för de som saknar grundutbildning. En nystartad småföretagare gör vinst om man får tillräckligt med nöjda kunder, och deras vinst går till återinvesteringar i sitt företag, precis som kommunen gör.

Det kan vara kompetensutveckling, inköp och marknadsföring. En nystartad småföretagare har inte kapitalstarka aktieägare bakom sig, som Stina och Leif felaktigt vill sprida. De nya utförare som nu visat intresse för att ge våra äldre omsorg och service i ett valfrihetssystem är småföretagare.

Dessa företag ger vinst i att skapa nya arbetstillfällen som i sin tur ger vinst, skatteinkomst, till vårt samhälle. Ljusdals kommuns valfrihetssystem, LOV, ger många vinster, både mänskliga och ekonomiska, som leder oss rakt in i framtidens vård- och äldreomsorg.

Helena Brink (C )

ordförande i omsorgsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons