Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraft skapar glesbygd

Släpp inte fram mer storskalig vindkraft öster om E 4 och sälj inte ut kommunens landsbygd till priset av kommande glesbygd!

Annons

Insändaren (12/11) om kända fritidsområden som hotas av en utbyggnad av vindkraft på Vårdkasberget visade hur strategisk frågan är för kommunen. I SvD den 10 november skriver Jonny Fagerström i en debattartikel "Svensk landsbygd säljs ut i klimatets namn. Låt sanningen hinna upp vetenskapen innan vi bygger sönder vårt land med storskalig vindkraft." Det är just detta val som Hudiksvalls kommun har att göra, när ansökan om 25 (!) nya vindkraftverk vid Hudiksvallsområdets yttersta skärgård, där 400 fastighetsägare valt att investera, ska behandlas.

Ska Hudiksvall bli glesbygd fylld av gigantiska vindkraftsparker intill i dag värdefulla miljöer för permanent- och fritidsboende eller ska Hudiksvalls kommun bli en attraktiv ort för många människor med möjligheter till attraktiva boendeformer och friluftsliv?

Valet borde vara enkelt om de politiskt valda representanterna i kommunfullmäktige vågar välja det som långsiktigt tryggar en fortsatt god utveckling för kommunens invånare. Vill kommunen motverka en negativ befolkningsutveckling blir valet självklart.

Släpp inte fram mer storskalig vindkraft öster om E 4 och sälj inte ut kommunens landsbygd till priset av kommande glesbygd!

Hans Svedlund

Hudiksvallsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons