Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraft och utbildning viktiga områden

Svar till En väljare som bidragit (30/9).

Annons

Insändaren ställer en relevant fråga: Vad har jag som enskild politiker gjort för vindkraften i Söderhamn?

Jag har deltagit aktivt i framtagandet av det projekt som kallas ”Södra Norrlands vindkraftscentrum” med väldigt god hjälp av duktiga tjänstemän på KUS-förvaltningen och andra ledande politiker under förra mandatperioden. Detta projekt gjorde sig inte självt och det föranledde en del opinionsbildning mot energimyndigheten och att man åkte på en del träffar som energimyndigheten anordnade.

Vi gick även under förra mandatperioden med i något som kallas ”uthållig kommun” som handlar om att jobba med energieffektivisering och få kunskaper och nätverk med andra kommuner. Vi tog även fram en Tematisk översiktsplan för vindkraft i Söderhamns kommun som är antagen av kommunfullmäktige. Den ger en beskrivning på var i vår kommun som vi finner det lämpligt att man sätter upp vindkraft. Jag tänker dock inte ta åt mig äran av detta, då det är många som måste få saker att ske. Men jag vet att jag som ordförande i den nämnd som hade hand om dessa frågor hade dem högt prioriterade.

När det gäller vindkraftsutbildningen på CFL, har jag varken haft mycket med dess tillkomst (ligger i LA-nämnden) eller att den inte fick fortsätta drivas. Detta är något som brukar behandlas på tjänstemannanivå. Däremot hoppas jag att den kommer i gång igen och jag har gett de riksdagsledamöter för Centerpartiet som befinner sig i de närliggande länen en information om att det är viktigt.

Jag tror mycket på vindkraft och det tredje benet i landets energiförsörjning. Då krävs att det finns utbildade människor som kan utföra jobben. Söderhamn är en ypperlig plats att utbilda dem på, med de tillgångar vi har till land och till havs.

Jag fortsätter jobba för att Söderhamn ska nå en positiv utveckling! Det hoppas jag att alla som bor i Söderhamn gör, för det är tillsammans som man gör skillnad.

Magnus Svensson (C)

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons