Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraft med låg effekt

Det är märkligt att man satsar sådana väldiga summor på att bygga vindkraftverk när verkningsgraden är så enormt låg. Det är som att köpa en hela vodka som visar sig innehålla bara ett litet snapsglas dricka.

Annons

Det är märkligt att man satsar sådana väldiga summor på att bygga vindkraftverk när verkningsgraden är så enormt låg. Vattenfall redovisar att av de hittills installerade verkens maximala energiproduktion, har man bara fått ut cirka 4 procent! Inte undra på att vindkraftselen blir hiskeligt dyr! Det är som att köpa en hela vodka som visar sig innehålla bara ett litet snapsglas dricka. Investeringen lär aldrig återbetala sig, utan bara vara en kostnad som vi elkonsumenter får betala. En vanlig verkstad investerar sällan i en maskin som har under 85 procents verkningsgrad. Våra vattenkraftverk har över 96 procent!

Apropå elens användning till att värma våra hus – det som förr var så hårt kritiserat – men man var kanske förutseende (?) redan på 70-talet – en eluppvärmd villa släpper ju inte ut någon koldioxid!

Pekka Jonzon

Östhammar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons