Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraft med förnuft

Vindkraftsexploatören Berndt Magnusson andas tungt över att jag tycker att han och andra tongivande i debatten om att hårdexploatera våra bästa och vackraste naturområden med vindkraftsparker, vill att man ska sansa sig och tänka efter lite (7/12).

Annons

Det innebär inte att jag eller någon annan som debatterar mot denna hårdexploatering är emot vindkraften, det är bara buskargumentering.

Jag vill att vindkraften ska byggas ut med förnuft enligt den modell och den plan vi la i Hudiksvalls kommun innan Miljöpartiet fick inflytande och blev en del av den borgerliga kartellen.

Den planen byggde på en mycket genomarbetad landskapsanalys som tog hänsyn till värden som är mer långsiktiga än de som Berndt Magnusson skriver om.

Jag har lärt mig en sak genom åren att det alltid är bra att tänka igenom frågor flera gånger. Om Magnusson med flera släpper exploateringsivern för ett ögonblick och tänker till lite så är jag övertygad om att det finns en kompromiss – en kompromiss som inte innebär att vi bygger kvadratmilstora industriområden i våra mest värdefulla naturområden. Sedan är det ju så att den exploatering som Magnusson förordar vida överstiger det nationella behov son vi behöver uppfylla i regionen.

Sven-Åke Thoresen, socialdemokratisk kommunfullmäktigeledamot och hälsing

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons