Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraft, en politiskt korrekt symbolpolitik

/

Att totalt okritiskt och kunskapslöst säga ja till alla vindkraftsexploatörer är förkastligt, skriver ”Drabbad” med anledning av Söderhamns kommuns ja till vindkraft i Ödmården.

Annons

Så står hon där i all sin prakt, Söderhamns kommun. Hon framstår fortsatt som en kvinna i sina bästa år med sin ranka hals mot norr och fötterna i riktning mot Gävle. Några vertikala sträckmärken – E4-motorväg och F15-flygplats – ses på hennes nakna kropp.

Dock har hon de senaste år förvandlats från en stolt, självständig kvinna, till att likna en fransk glädjeflicka som i utmanande klädsel ska säljas ut till högstbjudande. Hennes två formfulländade bröst tronar fint på hennes övre delar. Då brösten inte är så rikt behårade (befolkade), så gick det galant att finna en vindkraftstorsk till hennes högra bröst i nordväst.

Nu har också hennes bägge vackra ben och mjölkvita lår med det passande namnet Jungfrukusten (Ödmården) fått en stor vindkraftstorsk. Detta kan hon tacka sin ivriga hallick för, Söderhamns politiker. Hon står i en lätt utmanande pose. I centrala delar, navel och sköte, det vill säga från Norrala och mot innerstaden, är behåringen (befolkningen) riklig. Hennes bröst och ben kan lätt rakas (avfolkas) för att blidgöra hallickens kunder.

Så kan kommunpolitikernas inställning till sina medborgare och skattebetalare framställas. Att totalt okritiskt och kunskapslöst säga ja till alla vindkraftsexploatörer är förkastligt. Behandlingen av närboende och företag i de till nu berörda områden är ovärdigt en kommun som önskar sina invånare väl. Att gömma sig bakom symbolpolitik i miljöns namn och hänvisa till en handfull arbetsplatser duger inte alls

Drabbad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons