Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraft bra för Hudiksvall

Thoresens uttalande att han inte har något emot vindkraft bara han slipper se några i Hudiksvalls kommun är beklämmande. Han säger att naturvärdena går före och att kommunledningen inte har något egenintresse i vindkraften.

Annons

Thoresen har fullt upp med att reta sig på politiker och oss medborgare som inser vindkraftens fördelar både för miljön och för bygden. Det borde stämma till eftertanke för kommunstyrelsens ordförande att Hudiksvall är den enda av länets tio kommuner som ställer sig utanför Samkraft Vind Gävleborg.

Thoresens uttalande att han inte har något emot vindkraft bara han slipper se några i Hudiksvalls kommun är beklämmande. Han säger att naturvärdena går före och att kommunledningen inte har något egenintresse i vindkraften. Jag kan lätt föreställa mig att man inte vill störas av att se eller höra något vindkraftverk från sina sommarstugor. Att sommarstugeägarna lobbat kraftfullt för att förmå kommunledningen att ställa sig negativ till utbyggnad är knappast någon hemlighet. Vad är detta om inte egenintresse som går före allmänintresse?

Thoresson är direkt pinsam då han i sin insändare (6/2) kritiserar Kent Sjöberg (KD) och Göte Bohman (MP).

Sjöberg borde enligt Thoresen säga nej till vindkraft eftersom han bor i Norrbo och därför inte borde stå ut med verken på Järnblästen. Här finns enligt Thoresen turister som skulle skrämmas bort av vindkraftverk. Jag tvivlar starkt på det. Den som vandrar den fina Kolarstigen som är iordningställd i fädbodskogarna möter sällan människor.

Thoresen menar att Göte Bohman som kämpar mot kärnkraft och uranbrytning också borde vara emot vindkraft. När blev det fel att leva som man lär? Och vad är det för fel med att kunna äga den del av elproduktionen man själv använder då allt är miljövänligt och förnybart. Alla vill inte sälja sig till kärnkraftsjätten Fortum som Hudiksvalls kommun gjort!

Ann-Britt Lindmark-Lagerwall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons