Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraft – bra eller dåligt?

I dag verkar som om det råder någon form av hysteri i att bygga ut vindkraften i Sverige. Tekniken att ta vara på vindkraft och vågkraft med mera utvecklas med en rasande fart, nya tekniska lösningar presenteras i stort sett varje vecka.

Annons

Jag vill ge en eloge till kommunalrådet Sven-Åke Thoresen och hans kolleger i kommunstyrelsen för deras beslut i vindkraftfrågan. Beslutet tyder på insikt och ansvarstagande vilket är viktigt när det gäller att forma vår framtid.

Den restriktiva förhållningen till vindkraftutbyggnad i kommunen bygger på vår stadsarkitekt Mats Grads beslutsunderlag.

Jag delar denna restriktiva inriktning bland annat för att det i dag verkar som om det råder någon form av hysteri i att bygga ut vindkraften i Sverige. Tekniken att ta vara på vindkraft och vågkraft med mera utvecklas med en rasande fart, nya tekniska lösningar presenteras i stort sett varje vecka. Lösningar som innebär att det går att undvika blinkande tivolitorn med tillhörande störande ljud i vår högt värderade natur.

Det är en självklarhet att alla medborgare får göra sin röst hörd och att respekten för denna är densamma oavsett om man är fritidsboende eller permanentboende. Vikten av en orörd natur är för mig en förutsättning för framtiden. Våra barn och barnbarn ska även de ges möjlighet till ett val där en orörd natur ingår. Jag tror inte att den fortsatta samhällsutvecklingen med inriktning på kunskapssamhället innebär att arbetstakt och stress minskar, tvärtom tror jag att vi förväntas att bli mer effektiva och därmed prestera mer.

Behovet av en avskild naturnära plats kommer att kvarstå och sannolikt öka i samma takt som den datoriserade och tekniska utvecklingen fortsätter.

Ett klokt beslut Thoresen!

Ruth G

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons