Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraft även som solidaritetshandling

Sven-Åke Thoresen (S) anklagar (7/7) mig och Kent Sjöberg (KD) för att syssla med filantropiska projekt när vi vill använda vindkraft för kärnkraftsavveckling och klimatarbete.

Annons

Det må stå för Thoresen att klassa arbete mot verksamheter som drabbat 100 000-tals människor i kärnkraftsolyckor, och miljontals människor i klimatkatastrofer för filantropiskt. För Miljöpartiet är det en solidaritetshandling väl förankrat i våra grunddokument.

När det gäller omfattningen av vindkraftssatsningen är de nya direktiven till plan- och bygglovskontoret att peka ut goda vindlägen i företrädesvis riksintresseområden. Under Thoresens styre valdes områden med ned till sex meter per sekund i medelvind när det behövs sju. Skillnaden låter inte stor men i rörelseenergi är skillnaden näsan 60 procent. Det går inte komma till banken och begära lån till investeringar på sådan kalkyl. Höjderna öster om Norrdellen är ett område med bra vind, har en kraftledningsgata och är angett som riksintressant för vindkraft. Länsstyrelsen har också gjort anmärkning över att riksintresseområden strukits i tidigare majoritetens förslag.

En ny utställning kommer under hösten. Låt oss ta diskussionen då utifrån riktiga fakta och inte som nu på antaganden. Gör då också en riktig ytberäkning av eventuellt berört område vid Norrdellen i stället för att med skrämseltaktik återkommande orera om en kvadratmil stor industripark. Det är inte särskilt förtroendefullt agerat.

Göte Bohman (MP), Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons