Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilseledande om ljudet

Det låter fruktansvärt mycket. 40 decibel är vad ett modernt kylskåp låter i ditt eget kök. Är du helt tyst kan du höra ljudet. Kravet på ett vindkraftverk är att det inte får låta mer än 40 decibel inom 800 meter från fastboende, eller 35 decibel inom 1 200 meter från planlagda fritidshusområden.

Annons

Därför är zoner lämnade helt fria från vindkraft längs Norrdellen, Finnsjön, Granås, Dyrvallen, Fönebo, med flera områden.

Norrbo hembygdsgård anges ofta av professionen Thoresen och Gill, som att bli utsatt för detta fruktansvärda bakgrundsljud. Närmaste verk, om det byggs, ligger över tre kilometer bort, och ingen kommer att kunna höra detta från hembygdsgården, oberoende av vad vindkraftsmotståndarna hävdar.

Thoresen och Gill känner mycket väl till hur mycket 40 decibel låter, men i insändare efter insändare hävdar man ändå envist att ljudet ska överträffa det mesta, och höras på flera kilometers håll. Detta för att vilseföra och skrämma medborgarna med felaktig information.

Det är definitivt inte professionellt, det visar på en respektlöshet för fakta, och för människor som kan ha en annan åsikt. Allt för att uppnå sina egna syften. Är det också Socialdemokratiska partiets syfte?

Aldrig mer en röst på S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons