Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilseledande från M

Det går bra att flumma runt och prata om pengar som inte finns men när man börjar ställa frågor om er budget och dess innehåll då blir ni alla medborgare i Hudiksvalls kommun svaret skyldiga.

Annons

Helvetet ligger i detaljerna, Håkan Rönström och Moderaterna i Hudiksvall. Det går bra att flumma runt och prata om pengar som inte finns men när man börjar ställa frågor om er budget och dess innehåll då blir ni alla medborgare i Hudiksvalls kommun svaret skyldiga.

Ni föreslår i er budgetförslag för 2010 och framåt (ni är hela högerkartellen) att driftskostnaderna ska få öka med 33,2 miljoner utöver vad vår budget innehåller. Den största finansieringsposten är 24 miljoner i effektivare inköp, en summa helt tagen ur luften visar det sig.

Inköp Gävleborgs vd Johan Almesjö skriver i mejl till mig att ni tolkat uppgifterna från honom fel.

En besparing i hela Gävleborg genom effektivare inköp är cirka 20 till 30 miljoner per år genom införande av e-fakturor och e-avrop.

Hudiksvalls del av detta är cirka 3–3,5 miljoner, avsevärt mycket mindre än vad högerkartellens budget bygger på eller hur?

Hudiksvalls kommun har redan infört scanning av e-fakturor vilket innebär att en del av den betydligt lägre vinsten redan är intecknad.

Det här är det som oppositionen bygger sin budget på och som dessutom ligger till grund för löftet från Moderaterna att alla skolor skall få vara kvar i kommunen trots att vi har friskoleansökningar som berör minst 600 elever.

Eftersom lokalpressen inte skriver om detta så får väl jag fortsätta att svara på insändare från Moderaterna, men det vore kanske på sin plats att högerkartellen förklarar vad de menar med sin budget som inte håller. Tänker man göra om den och göra en budget som bygger på riktiga pengar eller ska man fortsätta som i senaste fullmäktige där man föreslog nya tjänster och vårdplatser till en driftskostnad på flera miljoner utan någon som helst täckning av de ökande driftskostnaderna? Detta om något är unket och att slå blå dunster i folk.

Sven-Åke Thoresen ks-ordförande Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons